;

Възпаленото гърло може да ви остави в режим на изчакване

Може да не мислите често за това, но гърлото ви играе важна роля в начина, по който взаимодействате с хората около вас. Способността да говорите, да се смеете, да пеете и да се храните е свързана с използването на гърлото. Затова усещането за постоянна, мъчителна болка в гърлото може да превърне дори обикновения разговор с приятели в доста неприятно преживяване. Ето защо възпаленото гърло може да попречи на социалния ви живот повече, отколкото си представяте.

Възпаленото гърло, известно още като фарингит, обикновено се проявява като болезнено и неприятно усещане, което продължава няколко дни. Ето общите симптоми на възпалено гърло, които можете да разпознаете:

• Болка и затруднено преглъщане
• Дрезгавост
• Суха кашлица
• Драскане в гърлото

Тези симптоми се причиняват от възпаление в различни зони на гърлото, като фаринкса, ларинкса и сливиците. Възпалението от своя страна се причинява от вирусна или бактериална инфекция (вж. Свързани състояния). Ето защо, когато става въпрос за лечение на възпалено гърло, е важно не само да се облекчи болката, но и да се стигне до възпалението, което го причинява.

Върнете се при най-близките си и любими хора с Тантум Верде

Свързани статии

  1. Възпалено гърло: какво помага за бързо облекчаване на болката?

    Първо болки в гърлото, след това треска и респираторни проблеми. Затруднено преглъщане, зачервено гърло и понякога груб глас - тези симптоми обикновено се появяват в началото на вирусните заболявания и настинките.

    Category: Болно гърло

  2. От какво се причинават афтите? Фактори, които генерират болка в устата

    Афтите възникват като автоимунна реакция на тялото, характеризираща се с появата на белезникави, червеникави или жълтеникави язви на лигавицата на устата, небцето, устните, езика, гърлото или венците.

    Category: Здраве за устната кухина