Когато настинката и грипа нарушават ежедневието Ви ?

Настинката и грипа могат да изглеждат подобни в началото. И двате заболявания са респираторни и са в състояние да предизвикат подобни симптоми. Разликата е, че се причиняват от различни вируси. Настинките обикновено се развиват бавно, докато грипът се появява внезапно. Въпреки че настинката може да е неудобство и да ви задържи няколко дни в леглото, то болните от грип се чувстват много по-зле.
Общите симптоми включват хрeма или запушен нос, кихане, болки в тялото и общо неразположение. Като правило симптомите на грипа са много по-тежки от тези на настинката.
Друга ясна разлика между двете заболявания е колко сериозни са те. Настинката рядко причинява други здравословни проблеми и преминава сравнително бързо, докато грипът може да доведе до инфекции на синусите и на ушите, пневмония и сепсис.

Кои са отличителните симптоми при грип?

 • Остро начало
 • Температура
  Грипът почти винаги води до повишаване на телесната температура, която варира от 37.8 ° С до 40 ° С.
 • Кашлица
  Сухата, упорита кашлица е обичайна за грипа. Възможно е също да имате затруднено дишане или дискомфорт в гърдите през това време. Кашлицата, свързана с грипа, може да продължи около две седмици.
 • Мускулни болки
  Мускулна болка се усеща най-често в областта на шията, гърба, ръцете и краката. Тя може да бъде значителна и да затруднява движението дори когато се опитвате да изпълнявате основни задачи.
 • Главоболие
  Първият Ви симптом на грип може да е силно главоболие, в някои случаи придружено от чувствителност към светлината или към звука.
 •  Обща отпадналост и умора Вземете мерки навреме още при първи симптоми на настинка и грип.

Когато настинката и грипа нарушават ежедневието Ви ?

Свързани статии

 1. Възпалено гърло: какво помага за бързо облекчаване на болката?

  Първо болки в гърлото, след това треска и респираторни проблеми. Затруднено преглъщане, зачервено гърло и понякога груб глас - тези симптоми обикновено се появяват в началото на вирусните заболявания и настинките.

  Category: Болно гърло